Az éttermet Pallag Fanni és Pallag Dávid nyitotta meg 2020 decemberében, a pandémia idején. Rövid időn belül az étterem 2022 egyik legszerethetőbb, progresszív „szerzői konyha” koncepciója lett, és még ebben az évben megkapta első Michelin ajánlását. Séfünk, Pallag Dávid, az ország ifjú séf tehetsége címet nyerte el a Dining Guide szerint.
A bisztró stílusú konyhánk 2024 nyarán egy egész estés gasztronómiai élmény koncepcióvá alakult át, ahol több fogáson keresztül vezetik a vendégeket Pallag Dávid séf olvasatában. Konyhánk gondolkodásmódja a progresszív irányzatot követi, az alapanyaghasználat a hazai élelmiszerekre fókuszál, de a megoldások és az ételek elkészítési módja modern, esetenként fúziós elgondolásokkal valósul meg. A séf modern konyháról alkotott képe a jól eltalált ízek és a fogásokon tetten érhető gasztronómiai ösztönösség magabiztosan kiemeli az átlag éttermek közül.
Mimi’s
2023-ban megnyitottuk a Rutin Étterem desszertműhelyét, a Mimi’s Sweetaway and Patisserie-t, amelyet kislányom, Mimi után neveztünk el. Cukrászdánk kínálata elsősorban tortákra és monodesszertekre specializálódik, amelyeket Mácsár Anett és Fülöpné Kovács Klaudia mestercukrászaink álmodtak meg. A cukrászda a Rutin Étterem szívében kapott helyet és főként elvitelre készítjük a finomságokat. Ami különlegessé teszi műhelyünket, az a gyors elkészítési határidő, az ételintoleranciák figyelembevétele és a barátságos árak, így mindenki számára elérhetővé tesszük a minőségi desszerteket.